CARBOTERO

Mfd. by :- Hetero drugs ltd. (Fulfilled By : Magicine Pharma)

Carbotero

SAFE AND SECURE


Magicine Pharma is registered with the Government Of NCT, India, Ministry Of Health in Government of Delhi, India, registration number DL-RAJ-122372 and as a wholesale distributor, department file No. 44208.

Check Availability in your country

GLOBAL SUPPLY

Similar Products

  • Iritero..
  • Rolimus ..
  • Kisqali..
  • Erlocip ..
  • Temotero..
  • Imbruvica..

DESCRIPTION

  • :
  • :
  • :
  • :
  • :

PACKAGE

Don't have Prescription ?

MEDICINE DETAILS 

Brand Name: Carbotero

Generic Name: Carboplatin

Manufacturer: Hetero drugs ltd.

Dosage Form: Injection.

Strength :  450mg / 450ml 

Composition:  Carboplatin

Packaging Size:  1 vial

Indication: Ovarian, bladder, lung, head and neck, bone marrow, breast cancer.

Storage Condition:  Store in a cool and dry place.

DESCRIPTION 

CARBOTERO 450mg injection is used in the treatment of ovarian cancer and small cell lung cancer. This injection contains some anti-cancer agents which are useful in the treatment of cancer in the female reproductive system. It is platinum-based chemotherapy used to treat cancer.

It is also used to treat certain cancers ( lung, head, and neck, bladder, breast, endometrial, esophageal, and cervical). Taking it in the wrong way may cause severe side effects. Please consult your doctor while taking this injection.

USAGE OF CARBOTERO

It is an anti-cancer agent that slows down the growth of cancer cells. It prevents the cancer cell from spreading in the body. It is advisable to consult an oncologist before taking this medicine.

Use and effect may vary from person to person. It may also be used as a preparation for a bone marrow transplant.

DIRECTIONS FOR USE OF CARBOTERO

  • It is advised not to miss any dose, if you miss any dose immediately contact your doctor

  • Emergency medical treatment required or contact your doctor in case of overdose

  • Injection is given in veins under the supervision of your doctor.

CAUTIONARY LABELS

  • USAGE DOES NOT DEPEND ON FOOD TIMINGS 

  • MAY CAUSE SLEEPINESS

  • DO NOT DRIVE 

  • TO BE TAKEN AS INSTRUCTED BY THE DOCTOR.

  • NOT SAFE FOR PREGNANT WOMEN 

  • MAY HARM KIDNEY 

  • UNSAFE TO USE DURING BREASTFEEDING

SIDE EFFECT OF CARBOTERO 

Most side effects do not require serious medication as it may disappear as your body adjusts to the medicine.

COMMON SIDE EFFECT 

  • Diarrhea

  • Nausea

  • Vomiting

  • Body ache

  • Stomach ache 

  • Temporary hair loss

  • Anemia

  • Low blood platelets

  • Fatigue

  • Increased liver enzymes

  • Decreased white blood cell count 

  • Stomatitis

  • Infections 

  • Bleeding 

  • Dizziness 

  • Constipation

  • Blurred vision

  • Fever

  • Difficulty in urination

  • Numbness in hand and feet

  • Loss of appetite

  • Skin rash.

NOTE:- IMMEDIATELY CONSULT YOUR DOCTOR IN CASE OF ANY SIDE EFFECTS.

PRECAUTIONS OF CARBOTERO

Inform your doctor and discuss your medical history with them. Follow the direction printed on the product. Some of the major precautions are listed below :- 

  • Avoid contact with others who have infections.

  • Check with a doctor before receiving any vaccinations,

  • Consult your doctor if you are suffering from any kidney disorders.

  • Maintain good hydration.

  • Monitor kidney and liver function during treatment.

  • Not recommended to patients who are allergic to other platinum-containing compounds.

  • Not recommended to patients with a bleeding disorder.

WARNINGS OF CARBOTERO

WARNING FOR SPECIAL PEOPLE

  • PREGNANCY:- This medicine is not recommended for pregnant women.

  • BREASTFEEDING:- This medicine is not recommended for breastfeeding women.

GENERAL WARNINGS 

  • Do Not take this medication if you suffer from kidney disease

  • Do Not take this medication if you suffer from liver disease

  • This medicine may cause hearing problem 

  • This medicine may cause some serious allergic reactions 

  • Monitoring of blood count is necessary

  • Chances of occurring infections 

  • Have weak immune system 

Q1. What is CARBOTERO used for?

Ans. It is an anti-cancer that slows down the growth of cancer cells. It prevents the cancer cell from spreading in the body.

Q2. How does this medication work?

Ans. This medicine contains platinum compounds. It works by stopping the growth of cancer cells by inhibiting DNA synthesis.

Q3. How long does it take for this medicine to show effect?

Ans. The effect of this medicine can be observed in 2 to 4 hours after taking the medicine.

Q4. In what strengths is it available?

Ans. it is available in 150mg/ml to 450mg/ml.

Q5. How should I take this medication?

Ans. This medication is generally used once or twice a day. It is advised to consult your doctor before taking this medicine, it also depends on the person's conditions.

Q6. What if I miss a dose?

Ans. In case you miss a dose take it as soon as possible when you notice it. Do not use an extra dose to complete your missed dose. Please consult your doctor regarding your missing dose schedule.

Q7.Does CARBOTERO cause hearing problems, hair loss, constipation?

Ans. Yes, it causes some side effects like constipation, hair loss, etc. If you observe any side effects please contact your doctor. 

Q8.Should I take CARBOTERO empty stomach, with food or without food?

Ans. It is advised to consume orally, if you take this on an empty stomach it might upset your stomach. Please consult your doctor before using it.

Q9.What are the side effects of taking CARBOTERO?

Ans. common side effects are:- vomiting, dizziness, nausea, hearing problem, infection, constipation, bleeding, fever, diarrhea. 

Q10. What are the storage instructions of CARBOTERO?

Ans. Store medicine at room temperature, away from heat and direct light. Do not freeze medicine unless it is mentioned on the label. Keep it away from the reach of children. Do not flush the medicine . 

Q11. Is it safe to consume alcohol while taking this medicine?

Ans. It is not known whether it is safe or unsafe with alcohol. Please consult your doctor regarding this.

Q12.Where is the CARBOTERO is approved?

Ans. It is approved by FDA and it is also approved in the countries INDIA, JAPAN and UNITED STATES.

Q13. How long does the effect last?

Ans. The effect of this medicine lasts for a duration of 24 hours.

Q14. I’m a kidney patient. Can I take CARBOTERO?

Ans. It is not advisable for kidney patients. Regular monitoring of kidney function tests is required while you are taking this medicine. Please consult your doctor before taking dosage.

Q15. Can I take this medicine during pregnancy?

Ans. This medicine is not recommended for pregnant women. It is unsafe and may cause a definitive amount of risk to the developing baby.

Q15. Can this medicine be taken while breastfeeding?

Ans. CARBOTERO is unsafe during breastfeeding. This medicine is not recommended in a breastfeeding woman 

Q16.Is it safe to drive after taking this medicine?

Ans. It is unsafe, it may decrease alertness and cause dizziness. Do not drive if these symptoms occur.

Above Content has been reviewed by Professionals