DOCETERO

Mfd. by :- Hetero (Fulfilled By : Magicine Pharma)

Docetero

SAFE AND SECURE


Magicine Pharma is registered with the Government Of NCT, India, Ministry Of Health in Government of Delhi, India, registration number DL-RAJ-122372 and as a wholesale distributor, department file No. 44208.

Check Availability in your country

GLOBAL SUPPLY

Similar Products

  • Imbruvica..
  • Dasacine..
  • Rebif..
  • Epitero..
  • Thalitero..
  • Abirakast..

DESCRIPTION

  • :
  • :
  • :
  • :
  • :

PACKAGE

Don't have Prescription ?

Medicine Details 

Brand name:- Docetero

Generic name:- Docetaxel

Manufacturer:- Hetero 

Dosage form:- Injection 

Strength :- 80mg

Composition ;- Docetaxel 

Packaging size:- 1 vial

Indication:- Lung, prostate, bladder, ovarian, breast, head and neck cancer 

Storage conditions:- Store at room temperature. Protect from heat and light 

 

Description 

Docetero (docetaxel) injection is an anti-cancer medication used for the treatment of certain cancer (breast, lung, prostate, bladeer, head and neck, ovarian, non-small cell lung cancer). 

It is given as an injection by your doctor or nurse. Close monitoring of blood cell count and liver function test is necessary while receiving this medication. Before taking this medication tell your doctor if you have any heart, liver or kidney problems. 

Pharmacodynamics of Docetero (docetaxel)

Docetaxel is a toxoid antineoplastic agent. It interferes with the normal function of microtubule growth. Docetaxel induced bundles of  microtubules throughout the cell cycle and multiple asters of microtubule during mitosis. 

Advantages of Docetero (docetaxel) injection

  • It helps to treat breast cancer, it relieves the symptoms of breast cancer such as breast lumps. This injection kills or stops the growth of cancer cells. 

  • Non-small lung cancer affects both smokers as well as non-smokers. Docetero (docetaxel) injection helps to treat this cancer. 

Head and neck cancer includes the cancer of mouth, nose and throat . Docetero (docetaxel) injection kills or stops the growth of cancer cells and also prevents the multiplication of cancer cells.

Substitutes of Docetero (docetaxel) injection

  • Chemodoc 

  • Docecad 

  • Taxuba 

  • Zenotere 

  • Zytax 

  • Docetere 

Side effects of Docetero (docetaxel) injection 

Docetero (docetaxel) injection may cause some unwanted side effects. 

Common side effects 

  • Constipation 

  • Muscle pain

  • Swelling 

  • Nausea 

  • Diarrhea 

  • Infection 

  • Loss of appetite 

  • Vomiting 

  • Weakness 

  • Sore throat 

  • Headache 

  • Dizziness 

  • Fever 

  • Weight gain 

  • Shortness of breath 

Serious side effects

  • Chest discomfort 

  • Hypersensitivity 

  • Anemia 

  • Asthenia 

  • Neuropathy 

  • Dyspnea 

Note:- if any of these side effects occurs immediately contact your doctor.

Missed dose 

  • In case you miss a dose immediately contact your doctor. Do not double the dosage to make up for the missed dose. 

Overdose 

  • Emergency medical treatment required or contact your doctor in case of an overdose. 

Usage of Docetero (docetaxel) injection

Docetero (docetaxel) injection kills or stops the growth of cancer cells. This medication is used for the treatment of breast cancer. Docetero (docetaxel) injection is used in the treatment of non-small cell lung cancer which is a type of cancer that affects the lungs. It is also used in the treatment of prostate cancer which is a most common type of cancer in men. This medication also helps in the treatment of gastric cancer and head and neck cancer. 

Before using Docetero (docetaxel) injection, inform your doctor about your previous medication.

 

  •  Contraception 

    • Use reliable methods of contraception to prevent pregnancy while taking this medicine. 

  • Children and adolescents 

    • This medicine is not for use in children and adolescents 

Warnings for female

  • Pregnancy 

    •  Docetero (docetaxel) injection is unsafe during pregnancy. It may cause harm to unborn baby.

  • Breastfeeding 

    •   Docetero (docetaxel) injection is unsafe during breastfeeding. 

 

General warnings and precautions

  • This medicine may cause infections. Monitoring of blood cell count and body temperature is necessary. 

  • This medication may cause some serious skin reactions. 

  • This medicine is not recommended to the patients with liver injury 

  • This medicine is known to cause nerve damage

  • Avoid driving and using heavy machinery 

  • This medicine may cause swelling 

Cautionary labels 

  • Not safe for pregnant womens. 

  • Not safe during breastfeeding. 

  • May decrease blood count 

  • May harm liver 

  • Do not consume alcohol 

Q1.  What is Docetero (docetaxel) injection?

Ans.  Docetero (docetaxel) injection is an anticancer agent which is used in the treatment of various cancer of lungs, bladder, breast, head and neck. 

Q2. How  Docetero (docetaxel) injection works?

Ans. Docetero Injection has an active ingredient, Docetaxel, which is an anti-cancer medication. This slows the growth of cancer cells and kills them.

Q3.In what strengths is it available?

Ans. It is available in the strengths of 80mg - 120mg.

Q4. What are the side effects of Docetero (docetaxel) injection?

Ans. Common side effects of Docetero (docetaxel) injection are:- Constipation, Muscle pain, Swelling, Nausea, Diarrhea, Infection, Loss of appetite, Vomiting, Weakness. 

Q5. What should I avoid while taking Docetero (docetaxel) injection?

Ans. Avoid drinking alcohol, driving, smoking, and taking medicines without prescription.

Q6. How should I take Docetero (docetaxel) injection?

Ans. It is given as an injection by your doctor or nurse. Use Docetero injection as directed by your doctor. Check the label of medicine for exact dosing instruction. 

Q7. Who should not take Docetero (docetaxel) injection?

Ans. Some medical conditions may interact with Docetero (docetaxel) injection like :- if you are pregnant, breastfeeding, taking any prescribed medicine, history of heart or kidney problems. 

Q8. What if I miss a dose?

Ans. In case you miss a dose consult your doctor immediately. Do not take extra doses to make up for the missed dose. 

Q9. Is it safe to take Docetero (docetaxel) injection during pregnancy? 

Ans. This medication is not recommended for pregnant women, it may cause harm to the unborn baby. 

Q10. How long does it take for the Docetero injection to show effect?

Ans. The effect of Docetero (docetaxel) injection can be observed in less than an hour. 

Q11. Can I consume alcohol while taking  Docetero (docetaxel) injection?

Ans. It is unsafe to consume alcohol with  Docetero (docetaxel) injection.

Q12. Can I take Docetero (docetaxel) injection during breastfeeding?

Ans.  Docetero (docetaxel) injection is unsafe during breastfeeding. It may cause toxicity to the unborn baby.

Q13. Can I drive after taking  Docetero (docetaxel) injection?

Ans. It may cause some dizziness. Do not drive if you experience any symptoms that affect your ability to concentrate.

Q14. What are the storage conditions? 

Ans. Store Docetero (docetaxel) injection at room temperature. Make sure that the Injection is intact & not broken while purchasing or storing. 

Interactions of Docetero (docetaxel)

Docetero (docetaxel) injection may interact if it is used with other drugs.This may increase your risk of side effects. 

Medicine interaction 

  • Atazanavir

  • Clarithromycin

  • Darunavir

  • Indinavir

  • Itraconazole

  • Lopinavir 

Disease interaction 

  • Infections 

  • Edema 

  • Eye disorder 

  • Kidney disease 

  • Liver disease 

Alcohol interaction 

  • It is unsafe to consume alcohol with Docetero (docetaxel) injection. Consult your doctor before consumption. 

Contraindications of Docetero (docetaxel)

  • Not recommended in the patients with know allergy to Docetero (docetaxel) injection 

  • Not recommended in the patients with neutrophils count less than 1500cells/mm3

Above Content has been reviewed by Professionals