Loading...

UPTO 10% OFF PAZOPANIB 200MG TABLET

Mfd. by :- Arechar Healthcare (Fulfilled By : Magicine Pharma)

Upto 10% OFF Pazopanib 200mg Tablet

SAFE AND SECURE


Magicine Pharma is registered with the Government Of NCT, India, Ministry Of Health in Government of Delhi, India, registration number DL-RAJ-122372 and as a wholesale distributor, department file No. 44208.

Check Availability in your country

GLOBAL SUPPLY

Similar Products

  • Mycept-S 360mg Tablet..
  • Aprecap 125/80 Capsule..
  • Thalidomide 100mg Capsule (Tha..
  • Ceritinib 150mg Capsule (Spexi..
  • Abiraterone Acetate 250mg Tab..
  • Bdron 500mg Tablet..

DESCRIPTION

  • :
  • :
  • :
  • :
  • :

PACKAGE

Don't have Prescription ?

Overview

Paznib is a cancer-fighting medicine. It contains Pazopanib 200mg Tablet as its salt composition. This drug is available only on prescription. It is used in the treatment of individuals diagnosed with renal cell carcinoma (kidney cancer). Paznib is also prescribed to treat metastatic soft tissue sarcoma. It is available as tablets of 200 mg strength for oral administration only.

Pazopanib 200mg Tablet is specifically suitable for patients with prior chemotherapy. It works by reducing tumor blood flow and increasing cell apoptosis (cancer cell death). This happens also because of the tumor interstitial fluid pressure reduction.

Pharmacodynamics

Pazopanib 200mg Tablet (PAZNIB) is a second-generation multitargeted tyrosine kinase inhibitor that targets vascular endothelial growth factor receptors-1, -2, and -3, platelet-derived growth factor receptors-alpha, beta, and c-kit. These receptor targets are part of the angiogenesis pathway, which helps tumors survive and develop by facilitating the production of blood vessels. 

Paznib (Pazopanib 200mg) tablets may cause side effects during the treatment period. Consult your doctor if they become unmanageable. 

  1. Nervousness 
  2. Vomiting 
  3. Nosebleeds 
  4. Painful urination
  5. Bleeding gums
  6. Pale skin
  7. Nausea 
  8. Paralysis 
  9. Blood in the urine
  10. Dizziness 
  11. Cough 
  12. Dry skin and hair
  13. Feeling cold
  14. Fever 
  15. Hair loss
  16. Cloudy urine
  17. Constipation 
  18. Coughing up blood
  19. Dark urine
  20. Blurred vision
  21. Chest pain
  22. Headache 
  23. Clay-colored stools
  24. Chills 

Administer Paznib (Pazopanib 200mg) tablets on an empty stomach at the same time every day. Take this drug as per the prescription by your doctor. Swallow with water. Do not change the dose strength unless recommended. 

Missed dose

If you miss a dose of Paznib (Pazopanib 200mg Tablet), contact your doctor to know the ways of coping with it. Do not take twice the strength of the medicine the next time. 

Overdose 

If you overdose on Paznib (Pazopanib 200mg) tablets, you may feel symptoms like difficulty in breathing, nausea, and chest pain. Consult your doctor if your condition worsens eventually.

 

General warnings

  • Tell your medical team about the drugs, supplements, and OTCs you consume regularly.
  • Do not change the dose strength of Pazopanib 200mg Tablet unless your doctor recommends it.
  • Do not drive or use machines that require high concentration after taking Paznib tablets. 
  • Do not chew or cut Paznib (Pazopanib) tablets during administration.

Warnings for females

  • Pregnancy
    • Do not take Paznib (Pazopanib 200mg) tablets during pregnancy. This drug may cause harm to the fetus. Consult your doctor.
  • Breastfeeding 
    • Do not take Paznib (Pazopanib) tablets while breastfeeding. This drug may get excreted in breast milk. Contact your doctor regarding discontinuation of nursing.

Precautions

  • Contraception
    • Use effective contraception during Paznib (Pazopanib 200mg Tablet) therapy in order to prevent pregnancy.
  • Alcohol
    • Consumption of alcohol during Paznib (Pazopanib) therapy may cause unwanted interactions. Avoid such drinks till you’re using this drug.

Q1- What is Paznib (Pazopanib 200mg Tablet)?

Ans- Paznib is used in the treatment of individuals diagnosed with renal cell carcinoma (kidney cancer). It is also prescribed to treat metastatic soft tissue sarcoma.

Q2- How to use Paznib (Pazopanib 200mg Tablet)?

Ans- Administer Paznib (Pazopanib 200mg Tablet) on an empty stomach at the same time every day. Take this drug as per the prescription by your doctor. 

Q3- Does Paznib (Pazopanib 200mg Tablet) cause any side effects?

Ans- The side effects of Paznib (Pazopanib 200mg Tablet) tablets are blood in the urine, feeling cold, dizziness, chest pain, blurred vision, hair loss, chills, cough, coughing up blood, paralysis, nausea, nosebleeds, pales skin

Q4- What happens if I overdose on Paznib (Pazopanib 200mg Tablet)?

Ans- If you overdose on Paznib (Pazopanib) tablets, you may feel symptoms like difficulty in breathing, nausea, and chest pain. Consult your doctor if your condition worsens eventually.

Q5- Is it safe to use Paznib (Pazopanib 200mg) during pregnancy?

Ans- Do not take Paznib (Pazopanib) tablets during pregnancy. This drug may cause harm to the fetus. Consult your doctor.

Q6- Is it safe to use Paznib (Pazopanib) during breastfeeding?

Ans- Do not take Paznib (Pazopanib) tablets while breastfeeding. This drug may get excreted in breast milk. Contact your doctor regarding discontinuation of nursing.

Q7- In what form is Paznib (Pazopanib 200mg) available?

Ans- Paznib (Pazopanib) is available in the form of tablets.

Q8- In what strength is Paznib (Pazopanib Tablet) available?

Ans- Paznib (Pazopanib) is available in the strength of 200 mg.

Q9- Is alcohol consumption safe during the course of Paznib (Pazopanib 200mg Tablet)?

Ans- Consumption of alcohol during Paznib (Pazopanib) therapy may cause unwanted interactions. Avoid such drinks till you’re using this drug.

Q10- How to store Paznib (Pazopanib 200mg Tablet)?

Ans- Store Paznib (Pazopanib) tablets at room temperature.

Interactions

Paznib (Pazopanib 200mg) tablets can interact with other drugs, diseases, foods, and alcohol. Here are a few known interactions of this drug.

With Drugs

  • Adalimumab 
  • Cabozantinib 
  • Lemborexant 
  • Dolasetron 
  • Azithromycin 
  • Erythromycin 
  • Ivabradine 
  • Hydrocodone 
  • Nizatidine 

With Diseases

  • GI perforation
  • CV disease
  • Bleeding 
  • Liver dysfunction 
  • QT prolongation
  • Hypertension 
  • Hypothyroidism 
  • Lung dysfunction
  • Proteinuria 
  • Thromboembolic disorders

With Alcohol

Consumption of alcohol during Paznib (Pazopanib 200mg Tablet) therapy may cause unwanted interactions. Avoid such drinks till you’re using this drug.

Contraindications

Paznib (Pazopanib 200mg) tablets are contraindicated for use in the following cases:

  • A severe infection
  • Low thyroid hormone levels
  • Low potassium levels
  • Low calcium levels
  • A heart attack
  • Pregnancy
  • Pancreatitis
  • Breastfeeding 
  • Acute thromboembolic stroke

 

Reference

Pazopanib: MedlinePlus drug information. https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a610013.html

Pazopanib: Uses, interactions, mechanism of action | DrugBank Online. DrugBank. https://go.drugbank.com/drugs/DB06589

Above Content has been reviewed by Professionals